Βουκουρέστι – Καρπάθια – Μπράσωφ

Βουκουρέστι – «Το μικρό Παρίσι» – Καρπάθια – Μπράσωφ

5 ΗΜΕΡΕΣ Αναχ.  12 έως 16 Αυγούστου 2017

 

1η μέρα : ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 

Αναχώρηση από τον Άγιο Βησσαρίωνα  στις 05:00 με ενδιάμεση στάση για καφέ,  άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα . Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη .Δείπνο – διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ   – ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πρόγευμα ,και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι που διέμενε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια ,στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια . Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του , περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια , ανεμόμυλους , εκκλησίες και άλλες κατασκευές και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της βουλής , χτισμένο από τον Τσαουσέσκου . Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Άψιδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο ,την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα , το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δειπνο – διανυκτέρευση

3η μέρα: ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ – ΜΠΡΑΣΩΦ 

Πρωινό και αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια . Αφού διασχίσουμε ,  την κοιλάδα Πράχωβα θα πάμε στο μαργαριτάρι των Καρπαθίων, τη Σινάϊα φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών σπορ. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι της περιοχής κτισμένο το 1685από τον Καντακουζηνό , πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ ου και η ονομασία της περιοχής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανάκτορο των Χοετζόλερν ,Βασιλέων της Ρουμανίας γνωστό ως   Πέλες  σε μια θαυμάσια τοποθεσία με δάση περιτριγυρισμένα από βουνά. Θα δούμε το παλάτι της συζύγου του ,το μικρό Πέλες, το Πελουσόρ.

Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του , το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης Οι μυτερές στέγες οι πυργίσκοι ,οι βυζαντινές στοές τα μπαλκόνια και οι κολόνες αυτού του κάστρου – φρουρίου δένουν τους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς όλης της Ευρώπης ,από το γοτθικό, το μπαρόκ και τον γερμανικό νέο αναγεννησιακό . Επίσης θα επισκεφθούμε το κάστρο Μπραν (πύργο του Δράκουλα ). Είναι συνδεδεμένος με αμέτρητα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή από τότε μέχρι σήμερα. Από εκεί πάμε στο Μπρασώβ, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη εκκλησία) την μεγαλύτερη εκκλησία γοτθικού ρυθμού από την Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη, το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι και την Κεντρική Πλατεία. Τακτοποίηση στο ξενδοχείο . Ελεύθερος χρόνος – δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η μέρα : MΠΡΑΣΩΦ – ΣΟΦΙΑ

Πρόγευμα , χρόνος ελεύθερος  για τις τελευταίες εικόνες  και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας , τη Σόφια .Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στη φωταγωγημένη πόλη . Δείπνο –διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΟΦΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ  

Πρωινό  και αναχώρηση για την περιήγηση πόλης. Θα δούμε τη Βουλή, τη Βυζαντινή εκκλησία της Αγ. Κυριακής , τα Ρωμαϊκά μνημεία και το περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι. Στη συνέχεια αναχώρηση για  Λάρισα .   Με ενδιάμεσες στάσεις στην διαδρομή.

Το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τη μεταφορά με πολυτελής πούλμαν του γραφείου μας με κλιματισμό
  • Τις περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  •  Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (  στο Βουκουρέστι , στο Μπρασώφ και στην Σόφια )
  • Ημιδιατροφή (4πρωινά  και 4  δείπνα )
  • Επίσημους ξεναγούς
  • Ασφάλεια  αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους μουσείων ,αρχαιολογικών χώρων  και ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Για τα σύνορα ισχύουν και οι καινούριες ταυτότητες.