Ρομαντικός Δρόμος Ολλανδίας

BENELUX   12 ημέρες

( Ρομαντικός Δρόμος Ολλανδίας )

Αναχώρηση 31 Ιουλίου  έως 11  Αυγούστου  2017

 

Μιλάνο – Λουκέρνη – Κολμάρ – Στρασβούργο – Λουξεμβούργο – Βρυξέλες – Γάνδη – Μπρυζ – Ρότερνταμ – Χάγη – Άμστερνταμ – Μάρκεν & Βόλενταμ – Μόναχο – Ίνσμπουργκ – Βενετία

 

Ένα μοναδικό πρόγραμμα για να απολαύσετε την ομορφιά και τη λάμψη αυτών των πόλεων.

Συνδυάζει χώρες και πόλεις που θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν!!! Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο…

 

1η μέρα 31/07/: Λάρισα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα

Αναχώρηση από τον Άγιο Βησσαρίωνα στις  18:00 ( 7 το απόγευμα  )  Με ενδιάμεση στάση , άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα.  Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους  αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλώ.

 

2η μέρα 01/8/: ΜΙΛΑΝΟ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση . Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο , τον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Μιλάνου ( Ντουόμο ντι Μιλάνο ) και την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση .

 

3η μέρα 02/8/: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΚΟΛΜΑΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης με 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Αναχώρηση για το Κολμάρ, την <<πρωτεύουσα>> των αλσατικών κρασιών. Καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια, αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο ,δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη Μικρή Βενετία, τμήμα της παλιάς πόλης με κανάλια στον ποταμό Λάουχ. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Στην περιπατητική περιήγηση μας  θα περιπλανηθούμε  στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης , γνωστή σαν <<Μικρή Γαλλία>> με τα ξύλινα σπιτάκια, τα αμέτρητα γεφύρια, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τον Καθεδρικό Ναό με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του να δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

 

4η μέρα 03/8/: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΒΡΥΞΕΛΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Δουκάτο του Λουξεμβούργο . Στην περιήγηση μας θα δούμε τον εκπληκτικό ναό της Παναγίας , τα μεσαιωνικά τείχη με τις τάφρους, την γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς . Αργά το απόγευμα , άφιξη στις Βρυξέλες μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχέιο. Χρόνος στη διάθεση  σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη . Δείπνο -διανυκτέρευση .

 

5η μέρα 4/08/:  ΒΡΥΞΕΛΕΣ – ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΙΖ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Ολοήμερη εκδρομή στις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης ,τη Μπρυζ και τη Γάνδη. Με την άφιξή  μας στη Μπρύζ θα κάνουμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης . Θα δούμε το πάρκο με τη « Λίμνη της Αγάπης » το παλιό παλαιότερο νοσοκομείο της Ευρώπης , του Αγίου Ιωάννη , το Ναό της Παναγίας , τη γέφυρα του Αγίου Βονιφατίου , το Μέγαρο των Αρχόντων , του Κήπους του Arendes το Κολέγιο της Ευρώπης , το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και στην κεντρική πλατεία τον Καθεδρικό Ναό μοναδικό στολίδι της πόλης .Συνεχίζουμε για την Γάνδη  τη πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης . Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη , το Κάστρο των Ιπποτών  και θα περιπλανήθούμε  στα μεσαιωνικά στενά της . Για όσους επιθυμούν ( προαιρετικά ) θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία κρουαζιέρα στα κανάλια της Γάνδης . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες . Δείπνο – διανυκτέρευση

 

6η μέρα 05/8/:  ΒΡΥΞΕΛΕΣ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΧΑΓΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στην ξενάγηση που ακολουθεί  θα δούμε την έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων ( Δικαστήριο της Χάγης )   και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου  τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι της Ειρήνης ,  το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας , την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά  Μπαρόκ κτίρια και με το  ιστορικό Δημαρχείο. Ακολουθεί επίσκεψη στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει σαν σκοπό να δείξει στους επισκέπτες την ιστορία και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο Ρότερνταμ , ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης που διαρρέετε από τον ποταμό Μας . Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Χάγη , τη διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας . Θα δούμε το Παλάτι , το κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου  και το ιστορικό  σπίτι των Ιπποτών. Άφιξη το απόγευμα στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη . Δείπνο –  διανυκτέρευση .

 

7η μέρα 06/8/: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΡΚΕΝ & ΒΟΛΕΝΤΑΜ

Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στη πλωτή αυτή πόλη με τα αμέτρητα κανάλια. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο που συγκεντρώνει έργα των μεγαλύτερων Φλαμανδών Ζωγράφων , το Βασιλικό Ανάκτορο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο, το Μέγαρο των Σιδηροδρόμων και τη φημισμένη πλατεία Νταμ . Επόμενη  επίσκεψη τα γραφικά Ολλανδικά ψαροχώρια , Μαρκεν  και Βόλενταμ που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Εϊσελμέερ, και εδώ θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε με τους ντόπιους που φορούν ακόμα τις παραδοσιακές φορεσιές τους . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να απολαύστε έναν καφέ στα περίφημα Brown Cafes και να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων ψητό ψωμί από το Σουρινάμ, να αγοράσετε παλιές μάσκες από την Ιάβα και χειροποίητα υφάσματα από το Μαρόκο . Δείπνο -διανυκτέρευση .

8η μέρα 07/8/: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΟΝΑΧΟ

Πρόγευμα και αφήνουμε την  Ολλανδία για να μπούμε γρήγορα στην γειτονική Γερμανία. Περνώντας από την  Φρανκφούρτη  φθάνουμε στη πρωτεύουσα της Βαυβαρίας το Μόναχο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Θα κάνουμε πεζή μία πρώτη  γνωριμία μας με το ιστορικό κέντρο της πόλης . Δείπνο – διανυκτέρευση .

 

9η μέρα 08/8/: ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο , το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας με το χρυσό άγαλμά της . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου , που είναι κι η παλαιότερη εκκλησίας του Μονάχου , τη Τεατινερστράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα , και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου . Από εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε , η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci , Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης , καφέ και εστιατόρια .  Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους , μία από τις  γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία  βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι , όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας . Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλάτς . Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης . Δείπνο – διανυκτέρευση .

10η μέρα 09/08: ΜΟΝΑΧΟ – ΙΝΣΜΡΟΥΚ – ΒΕΝΕΤΙΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τυρόλου, το Ίνσμπρουκ . Μοναδικές εικόνες θα μας συντροφεύουν από γραφικά χιονισμένα χωριουδάκια και καταπράσινες κοιλάδες . Με την άφιξη μας αρχίζει η γνωριμία με την πόλη , που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αμψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή  Στέγη , την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεσιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού , και την Αψίδα του Θριάμβου . Τελευταίος σταθμός η Βενετία η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου , χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά , που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες , και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην πλατεία του Αγ. Μάρκου « το ωραιότερο σαλόνι  της Ευρώπης » , όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας . Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός ναός του Αγίου Μάρκου , αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής , με εντυπωσιακά ψηφιδωτά , το καμπαναριό του  ( Καμπανίλε ) , ο Πύργος του Ρολογιού και  η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη .Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano . Xρόνος ελεύθερος και αργά το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι της Βενετίας , επιβίβαση στο πλοιο και τακτοποίηση στις καμπίνες .

11η μέρα 10/08: Εν πλω  

 

12η μέρα 11/08: ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑ – ΛΑΡΙΣΑ  

Άφιξη στο λιμάνι της ( Ηγουμενίτσας ) το πρωί  και αναχώρηση για Λάρισα με ενδιάμεσες στάσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

*Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
*Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα- Ανκόνα και Βενετία- Ηγουμενίτσα σε 4/νες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ

*Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*& 4*

*Hμιδιατροφή ( πρωινά και  φαγητά  )

*Εκδρομές , περιηγήσεις , ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής .

*Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου

*Οι Δημοτικοί φόροι των ξενοδοχείων για όλες τις διανυκτερεύσεις

*Τα check point των πόλεων

*Έντυπο χάρτη της διαδρομής

*Ασφάλεια  αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε μουσεία , θεάματα και γενικά όπου απαιτείται