Πηγές Αχέροντα – Νεκρομαντείο -Σύβοτα – Παξοί – Αντίπαξοι – Άρτα – Γιάννενα

ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΣΥΒΟΤΑ –ΠΡΕΒΕΖΑ -ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  -ΑΡΤΑ   ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 3 ημέρες      Αναχώρηση 6 Οκτωβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2017

 

1Η ΜΕΡΑ:  ΛΑΡΙΣΑ  – ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΩΝΤΑ –ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΣΥΒΟΤΑ – ΚΑΝΑΛΙ

Αναχώρηση από τoν Άγιο Βησσαρίωνα στις 07:30 το πρωί . Ακολουθούμε την  Εγνατία οδό με κατεύθυνση τα Γιάννενα.  Ενδιάμεση στάση για καφέ. Συνεχίζουμε την διαδρομή  για να επισκεφθούμε τις πηγές του Αχέροντα . Περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλατάνια και κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές του ποταμού. Ακολουθεί η επίσκεψή μας  στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα το πλέον φημισμένο στον Αρχαίο ελληνικό κόσμο.  Επόμενος σταθμός μας τα Σύβοτα , το  μεγαλύτερο παραθεριστικό κέντρο  της Ηπείρου  . Χρόνος ελεύθερος για το μεσημεριανό γεύμα. Από εκεί αναχωρούμε για το Κανάλι όπου θα έχουμε άφιξη στο ξενοδοχείο μας . Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και δέιπνο . Το βράδυ με το λεωφορείο θα πάμε μία βόλτα στην Πρέβεζα με τις ξεχωριστές φυσικές ομορφιές της . Βόλτα στην παραλία και στα γραφικά δρομάκια της πόλης .Επιστροφή στο ξενοδοχείο – διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ :  ΠΑΞΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ – ΠΑΡΓΑ

προαιρετική κρουαζιέρα για  Παξους – Αντίπαξους)

Πρωινό και αναχώρηση για Πάργα.

Αφήνουμε την Πάργα κατά τις 10 το πρωί. Μετά από μία ώρα φτάνουμε στο Λόγγο, το μικρότερο από τα τρία βασικά χωριά, και είναι πραγματικά γραφικό. Οι ταβέρνες και τα μπαρ έχουν ένα ξεχωριστό στυλ και εκεί «χτυπά» η καρδιά αυτού του χωριού. Εδώ μένουμε για λίγο και μετά σαλπάρουμε για τη Λάκκα. Αυτό το φυσικό λιμάνι είναι ένα απάνεμο αγκυροβόλι με πεντακάθαρα νερά. Στη Λάκκα θα μείνουμε μιάμιση ώρα για να κολυμπήσετε και να γευματίσετε σε μια από τις μικρές παραδοσιακές ταβέρνες. Οι γκρεμοί με τις κοφτερές άκρες που μοιάζουν με πύργους είναι γεμάτοι σπηλιές. Θα επισκεφτούμε τρεις από αυτές: Την Υπαπαντή και τον Ορθόλιθο. Η θέα από εδώ σε συναρπάζει. Το ταξίδι συνεχίζεται με μία βόλτα στους Αντιπάξους με τις ρηχές αμμώδεις παραλίες που μοιάζουν να είναι από χρυσάφι. Στο Βουντούμι, μας δίνεται η ευκαιρία για μία δεύτερη βουτιά στα καταγάλανα νερά.

Τελειώνοντας το ταξίδι φτάνουμε στο Γάιο την πρωτεύουσα. Εδώ μπορεί να αγοράσει κανείς μοντέρνα ρούχα, χρυσαφικά και πήλινα, ντόπιες ελιές και ελαιόλαδο. Θα παραμείνουμε στο Γάιο για μιάμιση ώρα πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής στην Πάργα.
Φτάνοντας θα νιώσετε την επιθυμία να ξανακάνετε αυτό το όμορφο ταξίδι. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το Παξιότικο γνωμικό που λέει ότι κανείς δεν επισκέπτεται το νησί μόνο μία φορά!

Στις 19: 00  ( 7 το απόγευμα )  θα έχουμε επιστρέψει  πάλι στην Πάργα . Eνα από τα καλύτερα τουριστικά παραθαλάσσια Θέρετρα της Ηπείρου, κωμόπολη με σπάνια θρησκευτικά ,ιστορικά και φυσιολατρικά ενδιαφέροντα. Ελεύθερο χρόνο για να θαυμάσουμε το Βενετσιάνικο Κάστρο  και για βόλτα στα γραφικά δρομάκια  της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο . Το βράδυ μετάβαση στην Πρέβεζα .  Επιστροφή και διανυκτέρευση .

3ΗΜΕΡΑ : ΑΡΤΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – επιστροφή

Πρωινό και αναχώρηση για την Άρτα . Κυριότερο αξιοθέατο αποτελεί  το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, στον Άραχθο ποταμό, κτίσμα του 1605-1615. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Ήπειρο για να καταλήξουμε το μεσημέρι στα Γιάννενα . Ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Ιωαννίνων . Όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το γραφικό νησάκι της κυρα – Φροσύνης . Γεύμα κατά μήκος της παραλίας . Aπό εκεί αναχωρούμε και επιστρέφουμε μέσω της Εγνατίας οδού . Το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Μεταφορά με σύγχρονο καινούριο πούλμαν του γραφείου μας

Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Διαμονή στο ξενοδοχείο  ΚΑΝΑΛΙ 3* στο Κανάλι

Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο

Αρχηγό συνοδό του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ : Είσοδοι σε μουσεία  ή ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό .

Η κρουαζιέρα για Παξούς και Αντίπαξους στοιχίζει 20 ευρώ το άτομο