Νεμέα – Σκάλα Λακωνίας – Μονεμβασιά – Γύθειο – Σπήλαια Δυρού – Σπάρτη – Ναύπλιο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΝΕΜΕΑ – ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ – ΣΠΑΡΤΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Τα καλύτερα αξιοθέατα της  Πελοποννήσου !!!

4 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχώρηση 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου

 

1η Μέρα : ΛΑΡΙΣΑ – ΙΣΘΜΟΣ – ΝΕΜΕΑ – ΣΠΑΡΤΗ – ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συγκέντρωση και στις 07:00 το πρωί αναχώρηση από τον Άγ. Βησσαρίωνα. Ενδιάμεση στάση για καφέ στο ύψος της εθνικής οδού και συνεχίζουμε για τον Ισθμό της Κορίνθου. Στάση για να θαυμάσουμε τον Ισθμό και γεύμα . Επόμενη στάση μας η Νεμέα.  Μεσόγεια κωμόπολη , είναι περιοχή μεγάλης αρχαιολογικής  σημασίας με  απέραντους αμπελώνες ολόγυρα. Σύμφωνα με την μυθολογία , εδώ πραγματοποίησε ο Ηρακλής έναν από τους δώδεκα  άθλους . Επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής για να γευθείτε τα υπέροχα – παγκοσμίως  γνωστά κρασιά Νεμέας . Ακολουθώντας  μια υπέροχη διαδρομή  και  μέσω της σήραγγας Αρτεμισίου , σε σύντομο χρόνο θα είμαστε στην σκάλα Λακωνίας . Τακτοποίηση – δείπνο  στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα :  ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ -ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΕΛΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  πάμε για την ρομαντική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς , το στολίδι της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου . Περίπατος – περιήγηση στα γραφικά δρομάκια του κάστρου με τα Βενετσιάνικα και τα Βυζαντινά αρχοντικά . Επίσκεψη στο σπίτι του Γ. Ρίτσου και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα τοπικά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα και ενθύμια. Επίσης μπορείτε να βγάλετε μοναδικές φωτογραφίες .Συνεχίζουμε για την Ελιά Λακωνίας , ένα πανέμορφο γραφικό χωριό στο Λακωνικό κόλπο. Είναι κτισμένο στα ερείπια της αρχαίας πολιτείας Βιανδίνη. Η νέα ονομασία του χωριού λέγεται πως προήλθε από μια μεγάλη ελιά που βρισκόταν κοντά στο λιμάνι και είχε γίνει τόπος συνάντησης των ψαράδων, των εμπόρων και των ντόπιων, τότε το λιμάνι της Ελιάς είχε μεγάλη κίνηση. Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και το καταπράσινο τοπίο από ελιές και πορτοκαλιές,  μπορείτε να απολαύσετε το ουζάκι σας . Η εναλλαγή στο τοπίο είναι μοναδική, ξεκουράζει το μάτι και ανάλογα με το που θα βρεθείτε θα νομίζετε πως αλλάξατε τόπο. Σήμερα πλέον η Ελιά, έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο, που συνδυάζει όλες τις απαραίτητες υποδομές, χωρίς να έχει χάσει το παραδοσιακό της χρώμα. Επιστροφή – δείπνο στο  ξενοδοχείο . Το βράδυ με το πούλμαν θα πάμε μία βόλτα στο γραφικό Γύθειο .

 

3η μέρα : ΑΡΕΟΠΟΛΗ –  ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ

Πρωινό . Αναχωρούμε για την « Μεσσηνιακή Mάνη » . Οι πύργοι στην Μάνη θυμίζουν το παρελθόν και διαφυλάσσουν το παρόν . Κι από  κει μέχρι τα Σπήλαιο του Διρού , όπου θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό σπήλαιο Βλυχάδες  ( έξοδα ατομικά ) όπου η βαρκάδα ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες είναι μια εμπειρία αξέχαστη.  Από εκεί αναχωρούμε για Αρεόπολη , η αετοφωλιά των Μαυρομιχαλέων , όπου θα περιηγηθούμε στο διατηρητέο ιστορικό κέντρο .Εδώ επίσης υπάρχει και ο παραδοσιακός  ξυλόφουρνος που λέγεται ότι είναι ο παλαιότερος της Πελοποννήσου ( πάνω από  180 ετών ) . Το  μεσημέρι θα είμαστε στο Γύθειο , μία παραλιακή κωμόπολη με νησιώτικο χρώμα . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση – Δείπνο στο ξενοδοχείο –  διανυκτέρευση .

 

4η μέρα : Σπάρτη – Ναύπλιο – Λάρισα

Πρωινό . Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λακωνίας την Σπάρτη. Σύγχρονη πόλη απλωμένη στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Ευρώτα , στην ίδια θέση όπου βρισκόταν η ξακουστή αρχαία Σπάρτη  . Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε τα νεοκλασικά κτίρια των παλαιών δικαστηρίων ( 1837) , του Δημαρχείου κ.α Συνεχίζουμε για το Ναύπλιο .

Η πρώτη επίσκεψή μας θα είναι στο ξακουστό κάστρο του Παλαμηδιού που στεφανώνει την πόλη. Στο κέντρο της πόλης θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου έγινε γνωστή από την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια. Χρόνος ελεύθερος στην ιστορική πόλη  με τα δύο παραδοσιακά τούρκικα τζαμιά.  Μετά το γεύμα αναχωρούμε με ωραίες εικόνες από την  Αργολική γη.  Επιστροφή μέσω Ισθμού. Με ενδιάμεσες στάσεις μέσω της Αττικής οδού το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας .

Καλό σας ταξίδι

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορά  με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας , με ανατομικά καθίσματα
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Tρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΟΑΣΗ στην Σκάλα Λακωνίας
  • Ημιδιατροφή – πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Συνοδός του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ποτά , και ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

ΔΕΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ