Δαλματία – Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

 Δαλματία – Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ

5 ημέρες Αναχώρηση 11 Aπριλίου

 

Ένα ταξίδι στα ανεξερεύνητα τοπία της Κροατίας. Οι δαντελωτές ακτές, οι μεσαιωνικές πόλεις, τα καταπράσινα τοπία μαγεύουν τον επισκέπτη. Το Ντουμπρόβνικ αφήνει άναυδο τον επισκέπτη με την ομορφιά του, με κάστρα, πύργους και το βενετσιάνικο λιμάνι, μαγεύει. Το Μαυροβούνιο έχει πολλές  κρυμμένες ομορφιές και η Αλβανία είναι πραγματικά μια αποκάλυψη.

 

1η μέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06:00 το πρωί από τον Άγιο Βησσαρίωνα. Μέσω Κοζάνης – Καστοριας κατευθυνόμαστε προς Κρυσταλλοπηγή. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα στην Αλβανία. Άφιξη στα Τίρανα. Στάση και επίσκεψη στο κέντρο της πόλης. Γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για την πόλη Σκόδρα, μπαίνουμε στο Μαυροβούνιο, όπου καταλήγουμε στην πόλη BAR το μεγαλύτερο λιμάνι του Μαυροβουνίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΠΟΥΤΒΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινό. Η σημερινή διαδρομή έχει να μας χαρίσει εικόνες αξεπέραστης ομορφιάς. Η πρώτη καταπληκτική εικόνα που συναντάμε είναι το γραφικό νησάκι του Αγ. Στεφάνου στο οποίο λειτουργούσε ένα από τα πιο πολυτελέστατα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε για την γραφική πόλη της Μπούτβα μία από τις παλαιότερες πόλης της Αδριατικής (3.500 ετών ) την γραφική Μπουτβα γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Θα περιηγηθούμε στην Μεσαιωνική Μπούτβα γνωρίζοντας από κοντά ένα από τα μαργαριτάρια της Αδριατικής στις Δαλματικές ακτές. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τράδας, το Εθνοφορικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης, επίσης θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο-6ο αιώνα π.χ. Συνεχίζουμε για την καστροπολιτεία του Κότορ, ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πόλη πολύ καλά διατηρημένη προστατευόμενη από την unesco με έντονη Βυζαντινή και βενετσιάνικη επιρροή. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου στον οποίο ορισμένοι αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής. Θα δούμε τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα. Συνεχίζουμε για Ντουμπρόβνικ, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Βραδινή πανοραμική περιήγηση με το λεωφορείο και στάση σε ένα υπερυψωμένο σημείο από όπου θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα της πόλης. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα αξιόλογα μνημεία και τα υπέροχα τείχη, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΟΣΤΑΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Πρωινό. Aναχωρούμε για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το περίφημο Μόσταρ. Η πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με την δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Όλα αυτά στις όχθες του Νέρετβα με τα επτά εντυπωσιακά γεφύρια που ενώνουν το Μόσταρ. Επιστροφή στην παλαιά πόλη του Dubrovnik η πιο γνωστή μεσαιωνική πόλη του κόσμου. Απέκτησε μεγάλα πλούτη και κτίστηκε με μια εκπληκτική αρχιτεκτονική από τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Ιταλίας. Στην ξενάγησή μας θα δούμε το σιντριβάνι του Ονοφρίου, τον κεντρικό ναό, το προεδρείο και το παλάτι του Dukou, το τελωνείο, το παλαιό λιμάνι με τα ναυπηγεία, το Φραγκιτσάνικο Μοναστήρι με το μοναδικό φαρμακείο που λειτουργεί συνέχεια τα τελευταία 500 χρόνια, και πολλά μεσαιωνικά κτίρια προστατευμένα από την UNESKO που αποτελούν σπάνια ταξιδιωτική εμπειρία. Eλεύθερος χρόνος.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΟΧΡΙΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση. Μετά από μία φανταστική διαδρομή φθάνουμε στην Οχρίδα, με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος στην περιοχή της Στρούγκας για μια βόλτα στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμιού. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό. Eπίσκεψη στην πόλη της Οχρίδας, όπου θα δούμε το άγαλμα των δύο Ελλήνων μοναχών Κυρίλλου και Μεθοδίου. Από εκεί ξεκίνησαν για να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Θα περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας της ομώνυμης λίμνης. Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευόμενος υδροβιότοπος. Πρόκειται για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πλατεία με τον κεντρικό πεζόδρομο για αγορά σουβενίρ. Αναχωρούμε για την πόλη Μπίτολα ή (Μοναστήρι). Μία πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναφερόταν και ως «η πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν προξενεία εκεί. Όντας έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίθει αξιόλογων πολιτιστικών μνημείων, χαρακτηριστικότερα όλων ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου (1830), μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της χώρας, ο Πύργος με το Ρολόι (17ος αι.) και πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα στον φημισμένο κεντρικό δρόμο της πόλης Σιρόκ Σοκάκ. Αφού θαυμάσουμε τα μνημεία, με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή για καφέ και ξεκούραση, το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας

Δεν Περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι μουσείων και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Όλες οι εκδρομές και περιηγήσεις περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν υπάρχει επιπλέον κόστος προαιρετικών εκδρομών.
H σειρά των περιηγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταξιδεύετε με καινούρια ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατήριο σε ισχύ