Ανατολική Ρωμυλία – Φιλιππούπολη

anatolikh-rwmulia-gallis-travel

ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ -ΒΑΡΝΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

5 ημέρες Αναχ. 11 Αυγούστου

 

1η Μέρα: Αναχώρηση για Ηλιόλουστη Ακτή
Συγκέντρωση στον Άγιο Βησσαρίωνα και στις 06:00 το πρωί αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και διασχίζοντας την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέσω της Εγνατίας Οδού, το μεσημέρι γεύμα στην Ορεστιάδα. Συνεχίζουμε για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Ορμενίου. Είσοδος στη Βουλγαρία δια μέσω Σβίλεγκραντ, Τοπόλοφγκραντ, Έλχοβο, θα διασχίσουμε μια όμορφη φυσική διαδρομή, τις ήπιες πλαγιές της Στράντζας και φθάνουμε στη Μαύρη Θάλασσα. Άφιξη στην κοσμοπολίτικη περιοχή « Ηλιόλουστη Ακτή ».( sunny Beach) . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Ηλιόλουστη Ακτή – Αγχίαλος – Σωζόπολη – Μεσημβρία
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στην Αγχίαλο. Εκεί θα επισκεφθούμε τη μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες.
Αναχώρηση για την πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα την Σωζόπολη (Αρχαία Απολλωνία). την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στον θεό Απόλλωνα, στη Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Εδώ θα συναντήσουμε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον ναό του Αγ. Γεωργίου ( 1867) όπου υπάρχουν τα οστά του Αγ. Ιωάννη , το Ναό της Παναγίας κ.α. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά σπίτια . Συνεχίζοντας στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας φθάνουμε στο Νεσέμπαρ (Αρχαία Μεσημβρία ) που διατηρεί το Βυζαντινό χρώμα της με τις πάμπολλες εκκλησίες περασμένων αιώνων.. Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Μεσημβρίας συντέλεσε ώστε να ονομαστεί πόλη- μουσείο από το 1956 , ενώ το 1983 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO Στην πόλη εξακολουθούν να υπάρχουν καλοσυντηρημένες μερικές από τις πλέον φημισμένες βυζαντινές εκκλησίες , όπως η βασιλική της Παναγίας Ελεούσας του 6ου αιώνα, ο ναός του Παντοκράτορος του 13ου αιώνα και η εξαιρετικής αρχιτεκτονικής «Αλειτούργητη » εκκλησία του Αγ. Ιωάννη.
Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά στενά με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια. Επιστροφή στην Ηλιόλουστη Ακτή. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την πισίνα ή τη θάλασσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Βάρνα – Μονή Αλατζά
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πάμε για να γνωρίσουμε την Βάρνα η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρα , στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Είναι γνωστή και ως « Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα » ή « Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ». Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το 1956. Θα έχουμε περιήγηση στη μονή Αλατζά ( ΧΙΙ-ΧΙV ), η οποία όντας χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών , ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε την Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο κ.α. Κατόπιν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα .Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μετά την χαλάρωση μας θα έχουμε το δείπνο μας . Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Ηλιόλουστη Ακτή – Πύργος Φιλιππούπολη
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για τον Πύργο (Burgas). Την δεύτερη μεγάλη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας γενέτειρα του ποιητή μς Κώστα Βάρναλη. Συνεχίζουμε για την Φιλιππούπολη, την πόλη που έχτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β’. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου ,τον λόφο των Απελευθερωτών,τον πύργο του Ρολογιού και το Ρωμαϊκό θέατρο.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, ελέυθερο χρόνο στο όμορφο πεζοδρομημένο κέντρο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: Φιλιππούπολη – Σόφια – Λάρισα
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. « Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν γερνάει» είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα .Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Βουλή , το Προεδρικό Μέγαρο καθώς και την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Αφήνουμε την Σόφια και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Σαντάνσκι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά της πόλης. Συνεχίζουμε για τα σύνορα του Προμαχώνα. Με ενδιάμεσες στάσεις το βράδυ άφιξη στην Λάρισα.

   ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
  • Τρεις διανυκτέρευσεις στην Ηλιόλουστη Ακτή ( sunny beach ) σε ξενοδοχείο 5* και μία διανυκτερεύση στην Φιλιππούπολη σε ξενοδοχείο 5*
  • Τέσσερα πρωινά μπουφέ
  • Τέσσερα δείπνα σε μπουφέ
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ξεναγός
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, ποτά, τηλεφωνήματα, ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή ότι είναι προαιρετικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ
*Ο αρχηγός – ξεναγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει την σειρά των επισκέψεων για την καλύτερη έκβαση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί τίποτα από αυτό.

Για δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητη η προκαταβολή