Αδριανούπολη

Έβρος – Αδριανούπολη

3 ημέρες  Αναχ. 16 έως 18 Νοεμβρίου    2017

 

 

1η μέρα : Λάρισα – Σουφλί – Ορεστιάδα – Αδριανούπολη

Αναχώρηση από τoν Άγιο Βησσαρίωνα  στις 05 :00    το πρωί, μέσω του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού . Αφού περάσουμε τα μαγευτικά τοπία των λιμνών της Βόλβης , και τον ποταμό Στρυμώνα , θα κάνουμε μια  στάση για καφέ καθ΄οδόν . Συνεχίζουμε κατευθυνόμενη προς Έβρο . Επόμενη σύντομη στάση στην πόλη του μεταξιού  το γραφικό  Σουφλί όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και τα περίφημα μεταξωτά  Σουλιώτικα μαντήλια . Συνεχίζουμε στον ακριτικό βορρά περνώντας το ακριτικό Διδυμότειχο με τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο , φθάνοντας στην  σύγχρονη πόλη της Ορεστιάδας . Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα.Μέσω του τελωνειακού σταθμού των Καστανιών περνάμε στη γειτονική Τουρκία  και την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,την θρυλική Αδριανούπολη ή Edirne  στα τούρκικα .Άφιξη στην Αδριανούπολη  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα αυθεντικό χαμάμ  .- Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αδριανούπολη ( περιήγηση πολης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας (ΤΟ ΝΤΑΡΟΥΣΙΦΑ) Μία από της ιδιότητες του θεραπευτηρίου ήταν η μουσική θεραπεία. Εκεί όπου εκτός από τις ιατρικές γνώσεις της εποχής , χρησιμοποιούσαν τον ήχο του νερού που ερχόταν από το σιντριβάνι και ωραίες μελωδίες όπου βοηθούσαν τους ασθενείς να εφησυχάζουν.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπέστερο και ομορφότερο τζαμί της Τουρκίας το εντυπωσιακό Σελιμιέ (Selimiye ) , έργο αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής. Aκουλουθεί περιήγηση στην άλλοτε elite ελληνική συνοικία και ελεύθερος χρόνος στην κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπως και στον πανέμορφο πεζόδρομο, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να γνωρίσετε τα τοπικά σιροπιαστά γλυκά, το κιουνεφέ και τα γνωστά λουκούμια από ψίχα αμυγδάλου μπαντέμ εσμεζί ( badem ezmezi ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις και τις παροχές του ξενοδοχείου ή να  κάνετε SPA . Διανυκτέρευση

3η μέρα : Αδριανούπολη – Κήποι – Λάρισα

Πρωινό . Ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο και αναχωρούμε από την Αδριανούπολη  συνεχίζοντας την διαδρομή  μας μέσα στην Τουρκία και έξοδος από την χώρα από τα σύνορα των Κήπων. Ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα  (duty free). Περνώντας  στα ελληνικά σύνορα το μεσημέρι θα κάνουμε  στάση  για το μεσημεριανό μας γεύμα στην Αλεξανδρούπολη.Mε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ  και ξεκούραση το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας .

Περιλαμβάνονται :

*Μεταφορά με πολυτελές  πούλμαν του γραφείου μας

*Διαμονή στην Αδριανούπολη στο ξενοδοχείο  MARGI HOTEL 5*****

*Πρωινό- μπουφέ  στο ξενοδοχείο

*Περιηγήσεις του προγράμματος

* Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

* Συνοδός της εκδρομής

Προσοχή  : Ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου ή με διαβατήριο σε ισχύ που θα πρέπει να έχετε μαζί σας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το ξενοδοχείο μας είναι  SPA  RESORT  και μπορείτε να απολαύσετε την σάουνα, το χαμάμ,  το τζακούζι και την θερμαινόμενη πισίνα χωρίς χρέωση.

Σας ευχόμαστε να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι