ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

4 ημέρες Αναχώρηση 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

Οδική εκδρομή

5 έως 8 Ιανουαρίου 2022

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

1η ΜΕΡΑ : ΛΑΡΙΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛH

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη το πρωί στις 07:00 πμ. Κάνοντας την πρώτη στάση στον Κορινό και συνεχίζοντας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Ακολουθεί ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, φθάνουμε αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη-τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.    

2η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα ακολουθήσει η ρίψη του σταυρού στον Κεράτιο κόλπο. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής θα αναχωρήσουμε με προορισμό τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών ή Βλαχερνίτισσας, ο οποίος είναι από τα γνωστότερα ιερά της Παναγίας και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα "παλάτια των πηγών" στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Ακολουθεί προαιρετική κρουαζιέρα στα θρυλικά στενά του Βοσπόρου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε περιοχές από την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική πλευρά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.    

3η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για την επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, το Τοπ Καπί, το Μπλέ Τζαμί, την υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και τέλος θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγιά Σοφιά. Περπατώντας φθάνουμε στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.    

4η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΛΑΡΙΣΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από Ραιδεστό, Μάλγαρα, Καισάνη φθάνουμε στα σύνορα των κήπων για τον καθιερωμένο τελωνιακό έλεγχο. Συνεχίζουμε την πορεία μας, για την Λάρισα και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό (εξ ιδίων) και ξεκούραση φθάνουμε αργά το στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο καινούργιο λεωφορείο.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
  • Τους φόρους των ξενοδοχείων.
  • Τα check point του λεωφορείου.
  • ΦΠΑ 13%

ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι άλλο αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Τιμή συμμετοχής 170€ κατ' άτομο
*** Δηλώσεις συμμετοχής με 70€ προκαταβολή σε μετρητά

   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η Ροή του προγράμματος , μπορεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

Στο λεωφορείο παρέχεται απολυμαντικό χεριών  

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

  • ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
  • ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.