ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (Côte d’Azur)

2 ημέρες Αναχώρηση 23 Σεπτεμβρίου

Côte d'Azur

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (Côte d'Azur)

Οδική εκδρομή

23 έως 29 Οκτωβρίου

ΝΙΚΑΙΑ - ΕΖ - ΜΟΝΑΚΟ - ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ - ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ - ΚΑΝΝΕΣ ΑΝΤΙΜΠ - ΓΕΝΟΒΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ

1η ΜΕΡΑ : ΛΑΡΙΣΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙA

Συγκέντρωση στον Άγ.Βησσαρίων και αναχώρηση στις 12:10( Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο), για Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Βενετία. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς Ιωάννινα και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση ,φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Βενετία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.  

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ

Άφιξη το πρωί στη Φουσίνα, το νέο λιμάνι της Βενετίας και αποβίβαση από το πλοίο. Μετά το πέρας των διατυπώσεων, αναχωρούμε για τη Νίκαια. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τις επαρχίες Βένετο, Λομβαρδία, για λίγο από την Εμίλια Ρομάνια, Πιεμόντε και τέλος τη Λιγουρία από την οποία και θα μπούμε στη Γαλλία. Η διαδρομή μας αυτή, που είναι 570 χιλιόμετρα θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση . Στη Νίκαια θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα και μια περιήγηση με το λεωφορείο θα μας δώσει μια πρώτη εικόνα της πανέμορφης κοσμοπολίτικης πόλης. Θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντες Αγκλαίς τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπελ Επόκ όπως το Νεγκρέσκο, το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ, θα δούμε την πλατεία Mασενά, την βιβλιοθήκη της πόλης με το χαρακτηριστικό τετράγωνο κεφάλι, καθώς και το Ακρόπολις, το συνεδριακό κέντρο της πόλης. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΕΖ - ΜΟΝΑΚΟ - ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛ

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Στη συνέχεια ακολουθεί το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο, καθώς όλη του η έκταση καταλαμβάνεται από πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, πάρκα και δημόσια κτίρια. Οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Το Μονακό είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος που συνδυάζει την φυσική ομορφιά με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Ωκεανογραφικό μουσείο που διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό , τον Καθεδρικό Ναό και το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα. Μετά την περιήγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Έπειτα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για να επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο και να απολαύσουμε τον καφέ μας στο διάσημο café de Paris. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στη Νίκαια. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ - ΚΑΝΝΕΣ - ΑΝΤΙΜΠ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς, το πιο διάσημο μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής, περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου του πρώτου , όπου και αυτό αποτελεί καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη βόλτα μας στα σοκάκια της μικρής πόλης, γιατί όχι να κάνουμε τα ψώνια μας και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής ακτής, τις Κάννες, με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το χώρο που διεξάγεται το Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το κοσμοπολίτικο μέρος. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αντίμπ που όπως λένε, όταν την αντικρίσεις για πρώτη φορά, δεν μπορείς παρά να την ερωτευτείς. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Αντίπολης, που είχε ιδρυθεί από τους Φωκαείς της Μασσαλίας. Η Αντίμπ σε πολλούς θα θυμίσει ελληνικό νησί, με το φρούριο στο λιμάνι, τα χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα πολλές φορές από πέτρα, τα όμορφα καντούνια που παραπέμπουν σε νησιά του Ιονίου, τους πεζόδρομους και την ήσυχη ζωή του. Είναι γνωστή για το μουσείο Πικάσο, ο οποίος έζησε εκεί την δεκαετία του ’40. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ο Νίκος Καζαντζάκης πήγε για πρώτη φορά εκεί το 1948. Άλλαξε πολλά σπίτια ώσπου το 1954, αγόρασε ένα μικρό όμορφο σπίτι. Έμεινε εκεί για τρία χρόνια μέχρι τον Ιούνιο του 1957, ενώ 4 μήνες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η τελευταία του κατοικία.Θα περπατήσουμε στην όμορφη πόλη και θα αφήσουμε τα βήματα μας να μας οδηγήσουν έως το σπίτι που έζησε ο μεγάλος μας ποιητής - ταξιδευτής Καζαντζάκης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Νίκαια. Δείπνo -Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΓΕΝΟΒΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Παίρνουμε νωρίς το πρωινό μας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Γένοβα πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε πρώτα το παλιό λιμάνι . Εδώ θα θαυμάσουμε το φάρο χιλίων ετών, το τεράστιο ενυδρείο της πόλης, το Ναυτικό Μουσείο, τον Βοτανικό κήπο και τη Βιόσφαιρα. Επίσης μια φρεγάτα τριών ιστών έμεινε εδώ ,μετά τα γυρίσματα της ταινίας του Ρομάν Πολάνσκι "Πειρατές", προσελκύοντας την προσοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ναυτικό Μουσείο της Μεσογείου, τα εκθέματα του οποίου μιλούν για ολόκληρη την ιστορία της ναυσιπλοΐας, από κωπηλατικά μέχρι σύγχρονα πλοία. Έπειτα, στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόρους του 19ου αιώνα, και μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Εδώ θα έχουμε το χρόνο μας για ψώνια ,φαγητό ή απλά βόλτα. Έπειτα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πόλη της Μπολόνια όπου θα είναι και ο τελικός προορισμός μας για σήμερα. Άφιξη - Δείπνο - Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ – ΑΠΟΠΛΟΥΣ

Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΑΡΙΣΑ

Άφιξη το πρωί Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Λάρισα . Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ φθάνουμε στην πόλη μας.  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο καινούργιο λεωφορείο.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Βενετία και Ανκόνα - Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4 με WC και ντους.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3* με πρωινό και γεύμα καθημερινά (4 πρωινά 4 γεύματα).
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τους φόρους των ξενοδοχείων.
  • Τα check point του λεωφορείου.
  • ΦΠΑ 13%.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕΙ

Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, και ότι άλλο αναφέρεται ως προαιρετικό

Τιμή συμμετοχής 750€ κατ' άτομο
*** Επιβάρυνση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας: 65 €

*** Επιβάρυνση δίκλινης εξωτερικής καμπίνας: 80 €

   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η Ροή του προγράμματος , μπορεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

Στο λεωφορείο παρέχεται απολυμαντικό χεριών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:

ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.