Πάτμος

3 ημέρες Αναχώρηση 21 Σεπτεμβρίου

ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 21 Σεπτεμβρίου

Το νησί της Αποκάλυψης !!

1η Μέρα: ΛΑΡΙΣΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΕΝ ΠΛΩ)

Συγκέντρωση στον Άγ. Βησσαρίωνα και αναχώρηση στις 05:30 το πρωί για τον Πειραιά. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πολυτελές F/B Blue Star Patmos αναχώρηση στις 15:00 για την Πάτμο. Άφιξη στο νησί στις 22:15 το βράδυ. Αποβίβαση από το πλοίο και αμέσως αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΠΑΤΜΟΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ – Ι.Μ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ – ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψή μας στο σπήλαιο της Αποκάλυψης. Θα δούμε τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε και από εκεί ο Θεός υπαγόρευσε την Αποκάλυψη στον Ιωάννη, το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Ακόμη, θα γνωρίσουμε τη σπηλιά που έμεινε ο Άγιος. Το 1999 κηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO μαζί με την Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στην Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, που χρονολογείται από το 108. Χτισμένη στην κορυφή του βουνού η Μονή δεσπόζει σε όλο το νησί. Το μοναστήρι με το μεγαλόπρεπο Μεσαιωνικό Κάστρο είναι φημισμένο για το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του, για τα ιερά κειμήλια, την Βιβλιοθήκη, την Τράπεζα των Μοναχών και τα μοναδικά χειρόγραφα. Στη Μονή, υπάρχουν παρεκκλήσια των μεταβυζαντινών χρόνων. Έπειτα, ακολουθεί ο γύρος της βόρειας Πάτμου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε παραλία για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο - Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: ΠΑΤΜΟΣ – ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΗΜΑΝΤΗΡΗ – I.Μ. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ – ΧΩΡΑ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την ξενάγηση – περιήγηση του νησιού. Πρώτη μας επίσκεψη το παλαιότερο κτίσμα της Χώρας μετά από την Μονή και πλάι στην περιώνυμη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, το Αρχοντικό Σημαντήρη. Κτίστηκε το 1625 από Σμυρνιούς τεχνίτες και είναι χαρακτηριστικό διώροφο αρχοντικό, που λειτουργεί ως λαογραφικό μουσείο. Στην συνέχεια, θα επισκεφθούμε την Ιερά γυναικεία Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Η εικόνα της Παναγιάς Ελεούσας στην εκκλησία της μονής θεωρείται θαυματουργή και το πρώτο καταγεγραμμένο θαύμα της χρονολογείται το 1956. Έπειτα, θα περπατήσουμε και θα γνωρίσουμε τον μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας της Πάτμου, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί επίσημα Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ακολουθεί ο γύρος της νότιας Πάτμου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε σε παραλία για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Μετάβαση αργά το απόγευμα στη χώρα της Πάτμου για τα τελευταία ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση 23:00 για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 23:55 για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

4η Μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ

Αποβίβαση στις 08:05 το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Λάρισα . Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα, για καφέ και φαγητό, φθάνουμε το απόγευμα στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Μετακινήσεις με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Πάτμος σε deck και Πάτμος - Πειραιάς, σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ2 (κρεβάτια πάνω-κάτω), με WC και ντουζ.
  • Διαμονή στο «CHRIS HOTEL» στη Σκάλα Πάτμου με πρωινό.
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός για τις 2 μέρες στο νησί.
  • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας..
  • ΦΠΑ 13%

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ο φόρος διαμονής 1,50€ ανά διανυκτέρευση
**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ : Συμμετέχετε στην εκδρομή με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες , είτε με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test έως 48 ώρες πριν την αναχώρηση. Για ανήλικους 12 έως 17 επιτρέπεται και η διενέργεια self test.. Επίσης καθ’ όλη την παραμονή στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

***Σημείωση : Η ροή του προγράμματος μπορεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων, εφόσον το κρίνει ο ξεναγός, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή.

   

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.