Παράλια Μικράς Ασίας

5 ημέρες Αναχώρηση 1 Μαΐου

paralia-mikras-asias-ekdromh

Παράλια Μικράς Ασίας

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 1 Μαΐου

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ – ΑΙΒΑΛΙ - ΠΕΡΓΑΜΟ – ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΣΟ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά, λουλουδιασμένες αυλές και πέτρινα σοκάκια, πόλεις μαγικές ,φτιαγμένες από το υλικό των παραμυθιών, της Ιστορίας και του Αιγαίου. Κάθε πέτρινο καλντερίμι μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής!!!

1η Μέρα: 1η μέρα: Λάρισα – Καλλίπολη - Τροία - Αιβαλί

Αναχώρηση από Λάρισα στις 05:00 το πρωί. Περνώντας την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα των Κήπων . Στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών DUTE FREE και είσοδος στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του «Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού και άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) από όπου θα πάρουμε το καράβι για Δαρδανέλια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Ομηρική Τροία. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Θα ζήσουμε μεταφορικά «το έπος της Ιλιάδας» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνωνας, ο Πάρης, ο Οδησσέας ο Μενέλαος κ.α. Στην ξενάγηση μας θα δούμε τα ερείπια από την αρχαία πόλη και το Αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Αναχωρούμε στη συνέχεια για το Αιβαλί ( Κυδωνίες)Αφιξη στο ξενοδοχείο - τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο- Διαν/ση.

2η Μέρα: Αιβαλί - Πέργαμο – Σμύρνη

Μετά το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στο Αϊβαλί στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το υπέροχο αυτό μέρος. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διακοσμημένα στον κόλπο του Αϊβαλιού. Εκεί ακόμη σώζονται ερείπια από τον Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Συνεχίζουμε για την αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Κόκκινη Βασιλική και την παλιά Ελληνική συνοικία. Δια μέσω Μενεμένης φθάνουμε στη πολύπαθη Σμύρνη. Περιήγηση με το λεωφορείο στην ιστορική συνοικία το παλιό Κορδελιό. Μετάβαση στο ξενοδοχείο -τακτοποίηση .Ελεύθερος χρόνος στην ιστορική προκυμαία. Δείπνο-Διαν/ση.

3η Μέρα: Σμύρνη – Έφεσσος – Κουσάντασι

Πρόγευμα. Θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με την περιήγηση στην μαγευτική Σμύρνη με τα αρχοντικά σπίτια των Ελλήνων, τα προξενεία, το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι του ,και την ιστορική προκυμαία της. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας . Θα επισκεφθούμε την αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του Ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μια από τις Επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης.Τα πολλά και καλοδιατηρημένα ερείπια της πόλης της Εφέσσου θα μας εντυπωσιάσουν όπως ο ναός της Αρτέμιδος ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου ,το θέατρο, το Γυμναστήριο και το Στάδιο.Έξω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» Το μεσημέρι επίσκεψη στο κοσμοπολίτικο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Επιστροφή στη Σμύρνη. Δείπνο. Διαν/ση.

4η Μέρα: Σμύρνη - Αιβαλί

Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος στην ιστορική προκυμαία από όπου αναχώρησε για τον Ελλαδικό χώρο ο Ελληνισμός. Από εκεί συνεχίζουμε για το Αϊβαλί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση

5η Μέρα: Αϊβαλί -Τσανάκαλε - Λάρισα

Πρωινό και αναχωρούμε για Τσανάκαλε. Ελεύθερος χρόνος στην παραλιακή πόλη . Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Διασχίζοντας με το φέρρυ μπωτ τα στενά των Δαρδανελίων, περνάμε στην Ευρωπαική ακτή. Συνεχίζουμε για τα σύνορα των Κήπων και με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή, το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με καινούριο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας
  • Τη διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*
  • Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 δείπνα)
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Επίσημο ξεναγό για όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Την εμπειρία μας στον συγκεκριμένο προορισμό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους αρχαιολογικών χώρων ή ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.