Φιλιππούπολη – Παμπόροβο Χριστούγεννα

4 ημέρες Αναχώρηση 23 Δεκεμβρίου

filippoupolh-pamporovo

Σόφια - Φιλιππούπολη - Παμπόροβο

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 23 Δεκεμβρίου

Σόφια - Φιλιππούπολη - Παμπόροβο

Χριστούγεννα κεντρικής Βουλγαρίας στην κοιλάδα του Έβρου

1η Μέρα: Λάρισα - Σόφια - Φιλιππούπολη

Συγκέντρωση των εκδρομέων στον Άγιο Βησσαρίωνα και στις 6:30 το πρωί αναχώρηση για Βουλγαρία. Με ενδιάμεση στάση κατά την διαδρομή άφιξη στα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση και στάση στα Duty Free. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στην Βουλγαρία με ενδιάμεση στάση στην γραφική Κρέσνα, μέσα στα στενά του Στρυμώνα. Άφιξη στην Σόφια. «Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν γερνάει» είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Μετά την σύντομη ξενάγηση μας κατευθυνόμαστε προς Φιλιππούπολη .Η πόλη των καλλιτεχνών όπως αποκαλείται, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Φιλιππούπολη - Παμπόροβο

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το ομορφότερο χιονοδρομικό κέντρο το Παμπόροβο. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Μpatskovo ή μοναστήρι Θεομήτορος, είναι σημαντικό μνημείο Χριστιανικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα Ορθόδοξα μοναστήρια της Ευρώπης. Θεωρείται ως μοναδικός συνδυασμός Βυζαντινού, Γεωργιανού και Βουλγάρικου πολιτισμού. Μετά από μία πανέμορφη διαδρομή, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να χαρούμε την ημέρα μας στο σαλέ, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ με φόντο τις χιονισμένες κορυφές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο- βόλτα στον στολισμένο με γιορτινό διάκοσμο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Φιλιππούπολη - ξενάγηση πόλης

Πρωινό. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, το Λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το σπίτι του Λαμαρτίνου, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού, το Ιμαρέτ τζαμί, την εκκλησία των Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης ,και το Ρωμαϊκό θέατρο. Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με φολκλορικό πρόγραμμα, μουσική, πλούσιο φαγητό και ποτό. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Φιλιππούπολη - Σαντάνσκι - Λάρισα

Πρόγευμα. Επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Mall. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεση στάση στο Σαντάνσκι. Ελεύθεροι για ατομικό γεύμα ή ψώνια στην αγορά της πόλης. Από εκεί αναχωρούμε για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις στην διαδρομή.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας
  • Περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PLOVDIV 5*
  • Πρωινά μπουφέ στο ξενοδοχείο
  • Δύο δείπνα σε μενού
  • Το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με πρόγραμμα, μουσική, πλούσιο φαγητό και ποτό
  • Επίσημος ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Είσοδοι μουσείων, έξτρα ποτά ,τηλεφωνήματα, ή άλλες παροχές που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.