ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Αδριανούπολη από σύνορα Κήπων

3 ημέρες Αναχώρηση 4 Ιανουαρίου

Αδριανούπολη από σύνορα Κήπων

Θεοφάνεια

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 4 Ιανουαρίου

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ Η ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ !

Ένα ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες της Θράκης , γνωρίζοντας την περιβόητη Αδριανούπολη ως άλλοτε ελληνική πόλη με την μακραίωνη ιστορία της … Για να απολαύσουμε τον μύθο και τα αρώματα της Ανατολής !!!!

1η Μέρα: Λάρισα – Αδριανούπολη

Αναχώρηση από τoν Άγιο Βησσαρίωνα στις 06:00 το πρωί, μέσω του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού .Πρώτη ενδιάμεση στάση στο OLYMPOS PLAZA. Αφού περάσουμε τα μαγευτικά τοπία των λιμνών της Βόλβης , και τον ποταμό Στρυμώνα , η επόμενη στάση μας θα είναι στην περιοχή Μουσθένη ( στο ύψος της Καβάλας ). Συνεχίζουμε κατευθυνόμενη προς Έβρο . Μέσω του τελωνειακού σταθμού των Κήπων περνάμε στη γειτονική Τουρκία και την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,την θρυλική Αδριανούπολη ή Edirne στα τούρκικα . Άφιξη στην Αδριανούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα αυθεντικό χαμάμ. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: Αδριανούπολη ( περιήγηση πόλης) - Κάραγατς

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας (ΤΟ ΝΤΑΡΟΥΣΙΦΑ) Μία από της ιδιότητες του θεραπευτηρίου ήταν η μουσική θεραπεία. Εκεί όπου εκτός από τις ιατρικές γνώσεις της εποχής , χρησιμοποιούσαν τον ήχο του νερού που ερχόταν από το σιντριβάνι και ωραίες μελωδίες όπου βοηθούσαν τους ασθενείς να εφησυχάζουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπέστερο και ομορφότερο τζαμί της Τουρκίας το εντυπωσιακό Σελιμιέ (Selimiye ) , έργο αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής. Aκουλουθεί περιήγηση στην άλλοτε elite ελληνική συνοικία της Αδριανούπολης . Ακολουθεί η επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα όπου θα δούμε και τον πύργο του Κατή. Oλοκληρώνοντας την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης , ακολουθεί η μετάβαση στο Κάραγατς , ένα όμορφο προάστιο όπου θα δούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της (παλιάς Ορεστιάδας ) και θα θαυμάσουμε ένα κομμάτι που έχει διασωθεί από το «ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ » το θρυλικό αυτό τρένο όπου ταξίδεψαν βασιλείς , πολιτικοί, λόγιοι, πλούσιοι έμποροι και έδωσε τροφή στην φαντασία και δημιουργήθηκαν , οι πρώτοι μύθοι που το μετέτρεψαν από το τρένο της απίστευτης χλιδής στο τρένο του μυστηρίου και των ανεξιχνίαστων δολοφονιών. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπως και στον πανέμορφο πεζόδρομο, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να γνωρίσετε τα τοπικά σιροπιαστά γλυκά, το κιουνεφέ και τα γνωστά λουκούμια από ψίχα αμυγδάλου μπαντέμ εσμεζί ( badem ezmezi ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις και τις παροχές του ξενοδοχείου ή να κάνετε SPA . Διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Αδριανούπολη – Κήποι – Λάρισα

Πρωινό . Ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο Margi που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε από την Αδριανούπολη . Ενδιάμεσος χρόνος στο κατάστημα (duty free). Περνώντας στα ελληνικά σύνορα το μεσημέρι θα κάνουμε στάση για το μεσημεριανό μας γεύμα στην Αλεξανδρούπολη.Mε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Διαμονή στην Αδριανούπολη στο ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5*
  • Πρωινό - μπουφέ στο ξενοδοχείο
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός της εκδρομής
Προσοχή: Ταξιδεύετε με ταυτότητα νέου τύπου ή με διαβατήριο σε ισχύ που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.