25η Μαρτίου Αγ. Σαράντα – Αργυρόκαστρο

2ήμερη εκδρομή, αναχώρηση 24 Μαρτίου

Εκδρομή στoυς Αγ. Σαράντα και στο Αργυρόκαστρο

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 24 έως 25 Μαρτίου 2018

Αγ. Σαράντα - Αργυρόκαστρο

Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης του Ογχησμού, που κατοικείτο από το ηπειρωτικό φύλο των Χαόνων, της νοτιοδυτικής ελληνικής ομάδας, και άκμασε ως το λιμάνι της πρωτεύουσάς τους Φοινίκης αλλά και στους Ρωμαϊκούς χρόνους, καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας.!!!!

1η μέρα : Λάρισα – Μαυρομάτη – Βουθρωτό – Αγίοι Σαράντα

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:30 το πρωί από τoν Άγιο Βησσαρίωνα .Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και δια μέσου Ηγουμενίτσας συνεχίζουμε και φτάνουμε στα σύνορα Μαυρομάτη. Ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Σε μικρή απόσταση από τα σύνορα επίσκεψη στην αρχαία πόλη « Βουθρωτό »του 6° π.χ. αιώνα. Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο ,αγορά, γυμνάσιο, παλαιοχριστιανική βασιλική κ.α. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα, όπου θα έχουμε τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Ογχησμό, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Δείπνο - διανυκτέρευση.

2η μέρα: Δερβητσάνη – Αργυρόκαστρο – Δερόπολη – Βουλιαράτες – Κακαβιάς – Λάρισα

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα ελληνόφωνα χωριά της Δρόπολης και το κεφαλοχώρι της την Δερβητσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για το Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Εκεί θα γνωρίσουμε από ψηλά την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Μεσημεριανό σε τοπική ταβέρνα στο ελληνόφωνο χωριό της Δερόπολης τους Τεριαχάτες. Επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940-41 .Αναχωρούμε για το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Διατυπώσεις συνόρων και περνάμε σε Ελληνικό έδαφος . Επιστροφή από την Εγνατία οδό και με ενδιάμεσες στάσεις στην διαδρομή το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

- Μεταφορά με σύγχρονο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας
- Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Διαμονή στους Αγίου Σαράντα σε ξενοδοχείο 4*
- Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο)
- Τοπικός Ξεναγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε μουσεία ή ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
-Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες , χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταξιδεύετε με καινούριες ταυτότητες ( με λατινικούς χαρακτήρες ) ή διαβατήριο σε ισχύ που υποχρεούστε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι

Τιμή συμμετοχής 55€ κατ' άτομο

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.