Ναύπλιο

4ήμερη εκδρομή, αναχώρηση 6 Απριλίου

Εκδρομή στο Ναύπλιο

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 6 Απριλίου 2018

Ναύπλιο

Ένα πλούσιο τετραήμερο στην μαγεία της Πελοποννήσου!

1η Μέρα - Μ. Παρασκευή Λάρισα - Ισθμός - Ναύπλιο

Συγκέντρωση και στις 07:30 το πρωί αναχώρηση από τον Άγ. Βησσαρίωνα. Ενδιάμεση στάση για καφέ στο ύψος της εθνικής οδού και συνεχίζουμε για τον Ισθμό της Κορίνθου. Στάση για να θαυμάσουμε τον Ισθμό. Συνεχίζουμε περνώντας τα στενά των Δερβενακίων το σημείο όπου έγινε η θρυλική μάχη το 1822 εναντίον του Δράμαλη. Επίσκεψη στην Μονή Χιλιομοδίου. Η Μονή χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Το καθολικό της Μονής κοσμείται με αγιογραφίες μεταβυζαντινής τέχνης. Κατόπιν θα πάμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας το Ναύπλιο με νεοκλασικά κτίρια, πολλές εκκλησίες και ιστορικές πλατείες η οποία υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους υπό τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείου στο Τολό. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο σε μπουφέ από νηστίσιμα και αρτύσιμα φαγητά. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου με κατάνυξη στο Ναύπλιο.
- Διανυκτέρευση.

2η Μέρα - Μ. Σάββατο Ναύπλιο - Καλαμάτα - Μεσσήνη

Πρωινό. Χαρούμενη αναχώρηση μέσω της σήραγγας του Αρτεμισίου και της Μεγαλόπολης φθάνουμε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας στον μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου. Θα θαυμάσουμε την σύγχρονη πόλη με τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια. Στην περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο με τους πλακόστρωτους πεζόδρομους και τα νεοκλασικά κτίρια που συνθέτουν ένα γραφικό σύνολο, μπορούμε να επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και σε κοντινή απόσταση, την βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην καρδιά του ιστορικού κέντρου χτισμένη με πλινθοπερίκλειστη τοιχοποιία. Εδώ κηρύχθηκε στις 23 Μαρτίου 1821 η έναρξη της Επανάστασης στη Μεσσηνία. Επίσης θα θαυμάσετε το ιστορικό διατηρητέο κτίριο της οικογένειας Μπενάκη με αξιόλογη αρχιτεκτονική. Δωρίστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία από τον Αντώνιο Μπενάκη, ιδρυτή του ομώνυμου αθηναϊκού μουσείου. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα. Συνεχίζουμε για μια κοντινή βόλτα στη γραφική πλατεία με τους φοίνικες της Μεσσήνης, για τον απογευματινό μας καφέ. Από εκεί αναχωρούμε για να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας. Μετά το Χριστός Ανέστη μας περιμένει το εορταστικό αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο μας.
- Διανυκτέρευση

3η Μέρα - Κυριακή Πάσχα : Κεφαλάρι - Λαμπριάτικη μέρα με γλέντι - Ναύπλιο

Χρόνια πολλά! Πρωινό και μία βόλτα στο γραφικό Κεφαλάρι. Θα μεταβούμε σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία με τις μαγευτικές πηγές του ποταμού Ερασίνου. Επιστροφή στο γραφικό Τολό.
Στο ξενοδοχείο μας περιμένει το πασχαλινό τραπέζι με αρνί στη σούβλα και άλλα πλούσια εδέσματα με συνοδεία ζωντανής ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Χρόνος για ξεκούραση και το απόγευμα μετάβαση στο Ναύπλιο Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία Συντάγματος που θυμίζει ιταλική «πιάτσα». Θα δούμε τα δύο παραδοσιακά τουρκικά τζαμιά, όπου το ένα στεγάστηκε το πρώτο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο, ενώ στο άλλο συνεδρίαζε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας με φόντο το Παλαμήδι με την εκπληκτική θέα και τις ατελείωτες μνήμες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση.

4η Mέρα : Νεμέα - Λουτράκι - επιστροφή

Πρωινό και αναχώρηση για την Νεμέα. Μεσόγεια κωμόπολη , περιοχή μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας με απέραντους αμπελώνες ολόγυρα. Σύμφωνα με την μυθολογία , εδώ πραγματοποίησε ο Ηρακλής έναν από τους επτά άθλους . Επίσκεψη σε οινοποιείο της περιοχής για να γευθείτε τα υπέροχα – παγκοσμίως γνωστά κρασιά Νεμέας . Το μεσημέρι θα είμαστε στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι . Ελεύθερος χρόνος για γεύμα . Με ωραίες εικόνες από την Αργολική γη επιστροφή μέσω Ισθμού. Μέσω της Αττικής οδού και με ενδιάμεσες στάσεις κατά την διαδρομή το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

-Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
-Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο John & Gorgre στο κέντρο του Τολό
-Πρωινά μπουφέ
-Το δείπνο της Μ. Παρασκευής: με μπουφέ από νηστίσιμα και αρτύσιμα, σαλάτες, φρούτα
-Το Μ. Σάββατο Αναστάσιμο: δείπνο με μαγειρίτσα, κυρίως πιάτο, σαλάτες, επιδόρπιο.
-Την Κυριακή του Πάσχα: εορταστικό μεσημεριανό σε μπουφέ με διάφορα ορεκτικά και σαλάτες αρνί στη σούβλα σερβιριζόμενο , γλυκά , φρούτα
-Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
-Συνοδό του γραφείου μας
-Λαμπάδα για την ανάσταση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε μουσεία ή ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό .
-Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες , χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταξιδεύετε με καινούριες ταυτότητες ( με λατινικούς χαρακτήρες ) ή διαβατήριο σε ισχύ που υποχρεούστε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι

Τιμή συμμετοχής 125€ κατ' άτομο

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.