Αδριανούπολη

3ήμερη εκδρομή, αναχώρηση 17 Φεβρουαρίου

Εκδρομή στην Αδριανούπολη

Οδική εκδρομή

Αναχώρηση 17 έως 19 Φεβρουαρίου 2018

Αδριανούπολη

Ένα ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες της Θράκης , γνωρίζοντας την περιβόητη Αδριανούπολη με την μακραίωνη ιστορία της … Για να απολαύσουμε τον μύθο και τα αρώματα της Ανατολής !!!!

1η μέρα : Λάρισα – Σουφλί – Ορεστιάδα – Αδριανούπολη

Αναχώρηση από τoν Άγιο Βησσαρίωνα στις 05 :00το πρωί, μέσω του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας οδού. Αφού περάσουμε τα μαγευτικά τοπία των λιμνών της Βόλβης και τον ποταμό Στρυμώνα, θα κάνουμε μια στάση για καφέ καθ΄οδόν. Συνεχίζουμε κατευθυνόμενη προς Έβρο. Επόμενη σύντομη στάση στην πόλη του μεταξιού το γραφικό Σουφλί όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και τα περίφημα μεταξωτά Σουλιώτικα μαντήλια. Συνεχίζουμε στον ακριτικό βορρά περνώντας το ακριτικό Διδυμότειχο με τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, φθάνοντας στην σύγχρονη πόλη της Ορεστιάδας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα. Μέσω του τελωνειακού σταθμού των Καστανιών περνάμε στη γειτονική Τουρκία και την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την θρυλική Αδριανούπολη ή Edirne στα τούρκικα.
Άφιξη στην Αδριανούπολη Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα αυθεντικό χαμάμ.
- Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αδριανούπολη (περιήγηση πολης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση και επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας (ΤΟ ΝΤΑΡΟΥΣΙΦΑ) Μία από της ιδιότητες του θεραπευτηρίου ήταν η μουσική θεραπεία. Εκεί όπου εκτός από τις ιατρικές γνώσεις της εποχής, χρησιμοποιούσαν τον ήχο του νερού που ερχόταν από το σιντριβάνι και ωραίες μελωδίες όπου βοηθούσαν τους ασθενείς να εφησυχάζουν. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπέστερο και ομορφότερο τζαμί της Τουρκίας το εντυπωσιακό Σελιμιέ (Selimiye ), έργο αρχιτέκτονα ελληνικής καταγωγής. Aκουλουθεί περιήγηση στην άλλοτε elite ελληνική συνοικία. Oλοκληρώνοντας την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ακολουθεί η μετάβαση στο Κάραγατς, ένα όμορφο προάστιο όπου θα δούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της (παλιάς Ορεστιάδας ) και θα θαυμάσουμε ένα κομμάτι που έχει διασωθεί από το «ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ » το θρυλικό αυτό τρένο όπου ταξίδεψαν βασιλείς, πολιτικοί, λόγιοι, πλούσιοι έμποροι και έδωσε τροφή στην φαντασία και δημιουργήθηκαν, οι πρώτοι μύθοι που το μετέτρεψαν από το τρένο της απίστευτης χλιδής στο τρένο του μυστηρίου και των ανεξιχνίαστων δολοφονιών. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπως και στον πανέμορφο πεζόδρομο, όπου μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας και να γνωρίσετε τα τοπικά σιροπιαστά γλυκά, το κιουνεφέ και τα γνωστά λουκούμια από ψίχα αμυγδάλου μπαντέμ εσμεζί ( badem ezmezi ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις ανέσεις και τις παροχές του ξενοδοχείου ή να κάνετε SPA.
- Διανυκτέρευση

3η μέρα: Αδριανούπολη – Κήποι – Λάρισα

Πρωινό. Ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο Margi που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε από την Αδριανούπολη συνεχίζοντας την διαδρομή μας μέσα στην Τουρκία. Η έξοδος από την χώρα θα είναι από τα σύνορα των Κήπων. Ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα (duty free). Περνώντας στα ελληνικά σύνορα το μεσημέρι θα κάνουμε στάση για το μεσημεριανό μας γεύμα στην Αλεξανδρούπολη. Mε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση το βράδυ θα έχουμε άφιξη στην πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

- Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
- Διαμονή στην Αδριανούπολη στο ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5*****
- Πρωινό-μπουφέ στο ξενοδοχείο
- Περιηγήσεις του προγράμματος
- Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Συνοδός της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε μουσεία ή ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό .
-Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες , χωρίς όμως να παραλείψει τίποτα από αυτό .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ταξιδεύετε με καινούριες ταυτότητες ( με λατινικούς χαρακτήρες ) ή διαβατήριο σε ισχύ που υποχρεούστε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι

Τιμή συμμετοχής 125€ κατ' άτομο

Αναχώρηση σε:

00

μέρες


00

ώρες


00

λεπτά


00

δευτ.